Blog

Anthurium White en Pink Champion

Anthurium White en Pink Champion

Beste mensen,
Hier zijn we met het volgende bericht.

Dit keer wil ik het over de Anthurium White Champion hebben.
De Anthurium White Champion heet in de volksmond de Flamingoplant.

De Anthurium White Champion is licht giftig. Let er daarom op dat de plant buiten bereik van kinderen en huisdieren staat. De plant is te herkennen aan zijn mooie gekleurde schutbladeren.
De Flamingo plant komt oorspronkelijk uit Zuid- en Midden-Amerika en behoort tot de Aronskelk familie.

De Flamingoplant kan op een plaats in de huiskamer met lichte of half schaduwrijke plek, vermijd daarom direct zonlicht maar hij houdt wel van warmte. Het liefst staat de plant in vochtige ruimte en zal dus regelmatig met een vernevelende plantspuit bespoten moeten worden. De Anthurium maakt het hele jaar door nieuwe bloemen aanmaken en kent cycli van 3 maanden van bloei en geen bloei. Gooi de plant dus niet weg als hij even niet bloeit!

De Anthurium White Champion houdt van vochtige grond en zal daarom regelmatig water nodig hebben. Als de plant het naar zijn zin heeft zal hij stengels van ongeveer 15 tot 30cm lang hebben. Let er wel op dat er niet te veel water in de pot staat dat kan leiden tot wortelrot.
Het onderhoud van de plant is eenvoudig. Verwijder de gele of bruine bladeren met de hand.
Mocht dit niet lukken dan knip je ze met een snoeischaar af. De verwelkte bloemen kun je het beste bij de voet afknippen. Als de plant verpot moet worden naar een grotere pot dan kun je het beste Anthurium potgrond gebruiken omdat deze luchtig en samengesteld is uit hoogwaardige voedingsstoffen met kalk.

De Anthurium White Champion is er ook in het rood maar heet dan Anthurium Pink Champion. Beide planten zowel de rode als de witte zijn op website te koop met verschillende prijzen.

White Champion voor €28,- verzending is gratis:
https://floraexpert.nl/product/anthurium-white-champion-3/

Pink Champion voor €28,- verzending is gratis:
https://floraexpert.nl/product/anthurium-pink-champion-3/

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *