Blog

Citrus Calamondin oftewel de Mandarijnenboom

flora_5f6cc4c8a9c14-scaled (1)

Beste mensen,

Hier het volgende bericht.

Dit keer wil ik het over de Citrus Calamondin hebben. De Citrus Calamondin heet in de volksmond de Mandarijnenboom.
De Calamondin is niet giftig, ook de vruchten niet.
Hij gaat prima in combinatie met huisdieren. Let er wel op dat jouw huisdier niet de vruchten van de plant steelt.

De Citrus Calamondin is eetbaar, de schil van de vrucht smaakt zoet maar het vruchtvlees is erg zuur. Het fruit kan gegeten worden als handfruit maar het vruchtvlees kan beter gebruikt worden bij de bereiding van gerechten voor bij het diner of als toevoeging bij likeuren. De plant is meer gekweekt als sierplant.

De plant kan prima op een plaats in de huiskamer met veel licht en zal na enige tijd een heerlijke geur verspreiden. Je zult de plant na een tijdje naar de tuin moeten verpoten omdat hij te groot wordt voor in de vensterbank Zorg er dan wel voor dat je de plant in de winter goed afdekt of naar binnen haalt omdat hij niet winterhard is.
Als de Calamondin het naar zijn zin heeft kan hij wel 2 meter hoog worden. Deze hoogte zal de plant alleen krijgen als hij goed verzorgt wordt met goede potgrond en in de zomer om de dag water geven.

In de winter is 1 a 2 x per week voldoende. Let er wel op dat de wortels niet te veel onder water komen te staan want dit kan wortelrot veroorzaken.De Calamondin moet in het voorjaar gesnoeid worden en alleen als het echt nodig is want anders zal hi9j minder bloeien en vruchten dragen. Om de mooie vorm te houden kun je de langere takken snoeien.

U vind hem bij ons in de webshop voor de prijs van 42 euro.
https://floraexpert.nl/product/citrus-calamondin-2/

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *