Blog

Kentia Palm met ELHO Brussels pot (zwart)

flora_6095031f5635b

De Kentia Palm is één van de sterkere palmsoorten en wordt ook wel aangeduid met de naam Howea Forsteriana. Deze plant komt van oorsprong van een tropisch eiland bij Australië.

Omdat de plant veel in films te zien is wordt hij ook wel de Hollywood Palm genoemd. De plant heeft een zuiverende werking op de lucht in de omgeving. De plant is niet giftig.

De Kentia Palm heeft niet heel veel water nodig maar het is wel belangrijk om de potgrond vochtig te houden. Controleer regelmatig of er niet te veel water onder in de pot komt te staan. De Kentia staat op het eiland waar hij vandaan komt onder grote bomen zodat hij niet in het directe zonlicht staat.

De plant komt het best tot zijn recht bij een omgevingstemperatuur tussen de 20 en 25 graden. De Kentia groeit meestal in de zomer en heeft in die tijd wat plantenvoeding nodig. In de winter gaat plant in een soort van winterslaap en wil dan geen voeding.                 

De wortels van de Kentia zijn klein en groeien niet zo snel. Daarom hoeft de plant niet vaak verpot te worden, een keer in de vier jaar is voldoende. Om de plant toch van nieuwe voedingsstof te voorzien vervang je de bovenste laag van ongeveer 5 tot 10 cm. Mocht het nodig zijn de plant te verpotten, doe dit in de lente.

De Kentia Palm zal na verloop van tijd onderin bruine bladeren krijgen. De plant stoot deze bladeren af om boven in nieuwe bladeren te maken. Als je de bruine bladeren bij de stam afknipt moet je ervoor zorgen dat de stam niet beschadigd raakt.

Bekijk de plant op onze website:
https://floraexpert.nl/product/decorum-xl-kentia-palm-in-elho-brussels-pot-zwart-2/

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *