Blog

Musa Dwarf Cavendish

Decorum Musa Dwarf Cavendish – Elho brussels antracite – Floraexpert

De Musa Dwarf Cavendish is in Nederland beter bekend onder naam Bananenplanten en is al duizenden jaren oud.

Bananen groeien niet aan een boom maar aan een plant. De plant heeft een stam die bestaat eigenlijk uit een opeenstapeling van bladresten. De plant heeft grote bladeren waardoor de plant een tropische indruk geven aan de omgeving.

Als de bananenplant het naar zijn zin heeft kan de plant 2 meter hoog worden. De plant houdt van een warme omgeving 12 graden maar wil graag vochtig gehouden worden. Zet hem daarom tijdens een zomerse regenbui buiten.

De bananenplant houdt van veel licht maar niet direct in het zonlicht. Bij direct zonlicht kunnen de bladeren verbranden. Als de bladeren bruine randen krijgen kun je deze randen er af knippen. Wanneer de bladeren helemaal bruin zijn kun je deze op ongeveer 5 cm van de stam afknippen. De bladeren zijn kwetsbaar voor knakken en scheuren.

De bananenplant kan na een aantal jaren voor het eerst gaan bloeien en kan na bevruchting vruchten gaan dragen. De plant wil graag een ruime bloempot van ongeveer 20 cm zodat hij voldoende uit kan dijen. De aarde in de pot moet goed vochtig gehouden worden en regelmatig bemest worden met plantenvoeding.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *