Blog

Rhipsalis Cashero de koraalcactus

flora_5ef376da3c7d7

Beste mensen,
Hier zijn we met het volgende bericht.

Dit keer wil ik het over de Rhipsalis Cashero hebben.De Rhipsalis Cashero kamerplant staat ook wel bekend als koraalcactus en
is familie van de cactus.
De Nederlandse naam is RotskoraalDe geslacht Rhipsalis Cashero, ook wel biescactus genoemd, telt ongeveer 60 verschillende varianten en van oorsprong komt deze plant uit Brazilië, Zuid- en Midden-Amerika.

De Rhipsalis Cashero is een opvallende plant door de dunne lange bladstelen. De stelen van de plant hangen decoratief over de pot heen en kunnen erg lang worden. Er zijn geen speciale eisen qua standplaats maar zorg er wel voor dat tijdens de vakantie de Rhipsalis Cashero niet in de felle zon staat omdat hij dan veel water nodig heeft. De Rhipsalis Cashero kan prima op een plaats in de huiskamer met veel licht.

De Rhipsalis Cashero groeit langzaam waardoor het verpotten niet vaak nodig is. Een keer in de 2 à 3 jaar is voldoende. Je kunt de plant het beste in de lente verpotten en gebruik hier dan een bloempot voor die minstens 20% groter is dan de vorige waar hij dan uit komt.

De Rhipsalis Cashero is eenvoudig te stekken. Je knipt simpelweg een stuk van de stengel af en plaatst deze in de verse potgrond. Zorg er wel voor dat de stengel ongeveer 10 cm lang is en geef het stekje af en toe water.

Deze hangplant is te bestellen op de website via deze link: https://floraexpert.nl/product/rhipsalis-cashero/ voor de prijs van €18,20 en verzending is gratis.

Leave your comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *